IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Онлайн пазаруване: Как да изберем точния размер дънки

20 август 2021 14 30

Готвят ни нова изолация и затова отново ще се насочим към пазаруването през компютъра

Снимка: iStock

"Пазаруването на дрехи онлайн е лесна работа". 

Това изречение едва ли ще го чуете от някого, тъй като в по-голямата си част то не е вярно. Онлайн пазаруването може да е удобно, но със сигурност не е лесна работа. Нямаме възможност да пипнем дрехата, да усетим материята, да видим истинския цвят и да премерим дали сме избрали точния размер. Трябва да се доверим на дадената ни скала и да стискаме палци моделите на отговарят на описанието. 

С продължаващата пандемия от коронавирус обаче пазаруването през компютъра се превърна в ежедневие за всички нас. Преминахме през няколко изолации, в които бяха затворени магазините за дрехи, а сега, когато се готви ново затваряне, трябва пак да се насочим към онлайн пазаруването. Все още не е сигурно дали ще си останем по домовете и тази зима, но е добре да бъдем подготвени и за този сценарий. 

онлайн пазаруване,

Снимка: iStock

Онлайн пазаруването е удобно и за хората, които не обичат да се бутат в моловете или по центъра на града, не обичат да пробват няколко дрехи и биха искали всичко да се случва у дома. Ако някоя дреха не им стане, те веднага я заменят или връщат и продължават с търсенето. Както при тях, така и при новаците в подобен тип пазаруване, понякога е трудно да се намери точният размер от първия път. Един път номерът е S, друг път M, а понякога дори може да стигне до L. Спокойно, проблемът не е при вас, не сте напълнели, а просто моделите са различни. 

Едно от нещата, които най-често пазаруваме преди началото на есента и зимата, са дънки. Те са и изключително трудни за нацелване, защото трябва да се съобразим с дължината на крачолите, обиколката на ханша и дали ще ни станат в бедрата. На помощ идва Ерин Фриджа, която е консултат в магазин за дънки и знае няколко трика за онлайн пазаруването. Тя отговаря на най-важните въпроси, които тормозят всеки един от нас.

Кой е най-добрият начин за пазаруване на дънки онлайн?

Според Фриджа, пазаруването на дънки онлайн е трудна задача. Това се дължи на големия избор от магазини в интернет, както и различните модели, които винаги ни изглеждат апетитно. Тя обаче съветва да изберете сайтове, от които вече сте пазарували и сте останали доволни. Ако искате да разберете какви ще са тенднециите през следващия сезон, може да разгледате социалните мрежи като Instagram и Pinterest. 

онлайн пазаруване,

Снимка: Pixabay

Задължително проверете политиката за връщане на магазина и вижте дали може да разберете какво се случва с върнатите дрехи. Модната индустрия е един от най-големите замърсители на планетата и е добре всички модели да се продават, а не да се изхвърлят. 

Как да намерим перфектния номер?

Много онлайн магазини вече предлагат подробни и конкретни списъци с измервания, които може да използвате, за да намерите чифт, който ще ви пасне идеално. За наше щастие, Фриджа е направила клип, който ни показва как да си купим дънки, които ще ни станат. Тя съветва да вземете най-удобния си чифт от гардероба и да измерите ключови точки като талията, краката и височината (от основата на чатала до пояса). След това сравнете резултатите с този чифт, който сте си харесали. 

Проверете и съдържанието на тъканта, за да сте наясно дали дънките ще могат да се разтягат или ще останат такива, каквито са били в началото.

Как да разберем кой модел отговаря на формата на тялото ни?

"Винаги съм вярвала, че всеки може да носи всякакъв вид дънки, като изберете най-удобния чифт за вас", казва Фриджа. Тя обяснява, че е много важно да намерите дънки, които няма да ви стягат на корема или пък да ви пречат да правите нормален разкрач. Някои марки предлагат модели, които прилепват по тялото и това може да не се хареса на повечето хора. 

бяла риза,

Снимка: iStock

Ако може да намерите отзиви за харесаните от вас дънки, прочетете ги и си направете сметка. Разберете дали качеството си заслужава цената и вижте как моделът стои на различни телосложения. 

Какво ще е популярно през есента на 2021?

Според Фраджа, следващият сезон ще бъде доминиран от изчистени и класически модели с висока талия. Такива, които подчертават фигурата и правят краката да изглеждат по-дълги. Забравете за скъсаните дънки и моделите с капси, лепенки или рисунки. Тази година всичко ще се върти около класиката. Съветът на Ерин е да изберете нещо от гамата на бяло, синьо или черно. Според нея, задължително трябва да имате и един чифт в екрю, който ще придаде свежест на всеки тоалет. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари